ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015

Πανελλήνιες 2015: Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα γίνει η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015. Καθώς κάνετε τις τελευταίες επαναλήψεις με σκοπό να πετύχετε καλούς βαθμούς στις πανελλαδικές εξετάσεις και να μπείτε στην σχολή της αρεσκείας σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και έναν άλλο σημαντικό παράγοντα, που είναι η εικόνα τους γραπτού σας. ΄












Στο δρόμο για τις Πανελλήνιες 2015 θα πρέπει να ακολουθήσετε στρατηγική για την σωστή κατανομή του χρόνου σας, και κάποιους βασικούς κανόνες, που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους βαθμολογητές, ώστε να μην θεωρήσετε κατόπιν ότι αδικηθήκατε.
Αφού πάρετε στα χέρια σας τα θέματα, διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις. Μην βιαστείτε να ξεκινήσετε το γράψιμο. Δείτε, πρώτα, ποια από αυτά γνωρίζετε καλύτερα, ενώ αφήστε τα πιο δύσκολα για το τέλος. Να θυμάστε ότι οι τελευταίες σελίδες της κόλλας σας χρησιμεύουν ως «πρόχειρο», όπου μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις. Το κυρίαρχο στοιχείο, σαφώς, είναι η ορθότητα και η σαφήνεια των απαντήσεων σας.
Παράλληλα, ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε κατά μέσον όρο σε κάθε θέμα είναι περίπου 45 λεπτά. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να λύσει.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορίζονται δύο βαθμολογητές, που είναι καθηγητές από άλλα σχολεία, ενώ αν υπάρξει μεγάλη απόκλιση στην βαθμολογία, τότε, το γραπτό σας θα περάσει και από τρίτο βαθμολογητή και θα ισχύσει η τελευταία βαθμολογία. Καθηγητές που χρόνια ασχολούνται με τη βαθμολόγηση των γραπτών, τονίζουν ότι πέρα από τις βασικές αρχές ρόλο παίζει και η καλή εμφάνιση ενός γραπτού, γιατί τους βοηθά να το διορθώσουν ευκολότερα.
Οι εκπαιδευτικοί βαθμολογούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν και προσέχουν πάντα να μην αδικήσουν τα παιδιά, όμως η άρτια αρχιτεκτονική του γραπτού (τάξη, αισθητική, ευανάγνωστα γράμματα), προϊδεάζουν θετικά τον βαθμολογητή.
Το προηγούμενο βράδυ, πρέπει να σταματήσετε το διάβασμα από νωρίς, και να συμπληρώσετε τουλάχιστον οχτώ ώρες ύπνου. Μην προσπαθήσετε την τελευταία στιγμή διαβάσετε καινούργια πράγματα, για να μην ξεχάσετε και αυτά που, ήδη, γνωρίζετε καλά.
Οπωσδήποτε, θα πρέπει να αποφύγετε τα εξής συνήθη λάθη, τα οποία πολλές φορές οφείλονται σε υπερβολική σιγουριά: Λάθη εκφραστικά ή διατύπωσης.Λάθη από κατανόηση ή παρεξήγηση του ζητουμένου (σύγχυση εννοιών ή σχέση εννοιών, σύγχυση συνθηκών στην Ιστορία, φιλοσοφικών θεωριών κλπ).Λάθη προσήμων στις ασκήσεις των Μαθηματικών και της Φυσικής.Λάθη στις χημικές αντιδράσεις του μαθήματος της Χημείας.


Πηγή: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/05/2015_55.html#ixzz3aJkIcFqL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου